İzmir Gündem

Türkiye’de Titiz Bir Çalışmayla Yapılıyor

GÜNDEM

Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇEVMER), “Sürdürülebilir Çevre Sağlığı için Bitki Koruma Ürünlerinin Ruhsatlandırılmasında Alınan Önlemler” isimli seminerinin yaptı.

 Akademisyenler ve lisansüstü öğrencilerine değişik konular ile alakalı bilgilendirilme yapılan seminer, Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü’nde görevli Yüksek Ziraat Mühendisi Dr. Barbaros Çetinel tarafından verildi. Bayanlarla özel azgın sohbetler yapmak için Sex Hattı deneyimlerini hemen yaşayın.

Çetinel, bitkilerdeki hastalıklar ve zararlıları ile mücadele, teşhis, popülasyon seviyelerinin tespit edilmesi ve en etkili ekonomik mücadele yöntemlerinin araştırılıp ortaya konulmasıyla alternatif mücadele teknikleri gibi farklı  alanlarda çalışmaların gerçekleştirildiğini söyledi.

Türkiye’de de kullanılan pestisitlerin ruhsatlanmasından kullanımına kadar üstünde titiz bir şekilde durulduğunu, etkili ve doğru kullanımları için çalışmalar ve eğitim faaliyetlerinin hem ilde ve ilçe müdürlükleri ile hem de çiftçiler ile yapıldığının altını çizen Çerinel, bunun yanında dünyada gittikçe Çin, Avrupa ve Amerika gibi ülkelerde pestisit kullanımının arttığını, bitki hastalıkları ve zararlıları ile mücadelede Pestisit kullanımının en son çare olması gerektiğini ve bu konu ile alakalı Araştırma Enstitüleri tarafından çevreye duyarlı, alternatif pek çok araştırma projesinin sürdürüldüğünü dile getirerek uygulanan bazı projelerden örnekler sundu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.