İzmir Gündem

Tırazlı Bölgesinde yangın!

GÜNDEM

Karabağlar Tırazlı Belediyesinde çıkan yangını söndürmek için canla başla çalışılıyor.

Karabağlar Tırazlı Belediyesinde çıkan yangını söndürmek için canla başla çalışılıyor.

İzmir'in Karabağlar ilçesi Tırazlı Mahallesi yakınındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenden dolayı yangın çıktı. Yangını söndürme çalışmaları son hızlıyla devam ederken,  

Giderek büyüyen yangın rüzgarın etkisiyle saat 13.00'da başlayarak giderek büyümeye başladı. Orman Müdürlüğü, Belediye Fen İşleri Ekipleri tarafından bu yangını söndürmek için seferber oluyor.

Yangına 40 arazöz ve 8 helikopter ile hem havadan hem de karadan müdahale edilmeye çalışılıyor. Yangın şuanda Ultrabet 20-30 hektarlık alanı etkilemiş durumda.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yangına ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"Havada çalışmaları denetlerken bizde zor anlar yaşadık. Rüzgar yangını söndürmemizi güçleştiriyor, şu anda saatte 60-70 kilometreye varan rüzgar altında çalışmaya devam ediyoruz. Orman Genel Müdürümüz bölgeye intikal etti ancak hava koşullarından dolayı bölgeye iniş sağlayamıyor. Yangın 20-30 hektar alanı etkilemiş durumda. 40 üzerinde arazöz, 8 helikopterle yangına müdahale etmeye çalışıyoruz. Onlarca iş makinesi ve ciddi anlamda personelle müdahale ediliyor. Yangın büyük bir yangın olmamakla beraber rüzgarın yangını taşıma potansiyeliyle ciddiye almamız gereken bir yangın. Orman teşkilatı tüm ekipleriyle burada."
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.