İzmir Gündem

İzmir Soroptimist Kulübü’nden Hem Şenlik Hem Protesto

BELEDİYE

İzmir Soroptimist Kulübü’nce ve Karşıyaka Belediyesi’nin destekleri ile yapılan “2. El Şenliği” Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı’nda organize edildi.

İzmir Soroptimist Kulübü Başkanı Mukadder Özden, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın eşi Öznur Tugay’ın da katılımda bulunduğu şenlikte, kadına karşı şiddet olaylarına da tepki gösterildi. Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne ithafen ‘Stop’ yazan turuncu eldivenleri takan kadınlardan, ‘Şiddete Hayır’ mesajı verildi. 

İzmir Soroptimist Kulübü Başkanı Mukadder Özden, kadınların sosyal statülerini iyileştirme, kişisel nitelikleri hep beraber geliştirme, daha  iyi bir dünya kurma amacı ile çalışmalar yaptıklarını, bu etkinlikte 2 temanın gündeme getirildiğini, bunlardan ilkinin; 2. El şenliği ismi ile devam ettirilebilir bir yaşam için tüketime dikkatleri çekmeyi amaçladıklarını, her sene milyonlarca ton giysinin atık şeklinde dünyaya bırakılmasına karşı, ekonomik olarak kullanılabilecek giysileri tekrardan kullanıma sunmanın, dolayısıyla karbon ayak izlerinin azalmasını hedeflediklerini; ikincisinde ise şiddet ile mücadeleye dikkatleri çekmek istediklerini ve bu konuda ülke yararına her etkinlikte kişi ve kurumlarla ortaklığa hazır olduklarını söyledi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın eşi Öznur Tugay ise burada yaptığı konuşmasında, güçlü bir kadın olarak, güçlü kadınlarla beraber olmaktan mutluluk duyduğunu, şiddeti kadınların bitireceğini, İzmir Soroptimist Kulübü’nün bu anlamlı ve önemli organizasyonunu kutladığını söyledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.