İzmir Gündem

İzmir'de Seyyar Pazar uygulamasına geçildi

BELEDİYE

İzmir'de Koronavirüsle mücadele için alınan önlemler kapsamında, kalabalık olması nedeniyle büyük risk içeren pazar yerleri "Seyyar Pazar" olarak İzmirlilerin ayağına geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, koronavirüsle mücadele kapsamında büyük risk taşıyan pazar yerleri için yeni bir projeyi hayata geçiyor. Seyyar Pazar adı verilen bu proje ile, pazarlar artık İzmirlilerin ayağına geldi. Bugün başlanan uygulama kısa sürede diğer ilçelerde de faaliyete girecek.

İLK UYGULAMA BUCA'DA BAŞLADI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada, uygulamaya ilk olarak Buca'da başlanacağını duyurmuştu. Bugün 20 kamyonetle başlayan uygulama ile salgın korkusuyla pazara gidemeyen bazı vatandaşlar evlerinden sepet sallayarak, bazıları da seyyar araçların yanına gelerek alışveriş yapma fırsatı buldu.

UYGUN FİYATLI OLACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi, fiyatları kendi belirliyor. Projenin amaçlarından biri de, İzmir genelinde fiyat tanzimi sağlamak. Üreticinin ve tüketicinin doğrudan buluşmasının hedeflendiği Seyyar Pazar'da, sebze ve meyveler yer alıyor. Pazarın uygun fiyatlı olacağını belirten Başkan Soyer, yoğun ilgi beklediklerini açıklamıştı. Bugün faaliyete geçen uygulama, vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanadı.

SALGININ YAYILMASINI ENGELLEYECEK

Başkan Soyer, "Buca'dan başlayan Seyyar Pazar uygulamasının tüm Türkiye'ye örnek olmasını diliyorum. Pazar yerlerinde sosyal mesafenin korunması önemli ama ne yaparsak yapalım bu mümkün olmuyor. Bu hizmet, salgının yayılım hızını engelleyecektir" dedi. Daha sonraki hedef ise, İzmir'deki tüm ilçelere ve mahallelere seyyar pazar uygulamasını getirmek. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.