İzmir Gündem

Fuarda Konak Belediyesi'ne Büyük İlgi : Günde 2 Bin Ziyaretçi

BELEDİYE

Konak Belediyesi’nin, bir hafta süren İzmir Enternasyonal Fuarı’nda (İEF) bu yıl ilgi büyük oldu. Fuarda açtığı standı günde yaklaşık 2 bin kişi ziyaret etti.

Sanal Tura Büyük İlgi

Fuarın gözdesi Konak Belediyesi’nin Kültürpark 3 No’lu holde yer alan standı oldu. 2 bin kişinin günlük ziyaret ettiği stantta, düzenlenen etkinliklere de ilgi büyüktü. Sanal tarih turuna fuar süresince 1000'i aşkın kişi katıldı. Stantta durdukları yerden hareket etmeden özel bir gözlük takan katılımcılar, üç boyutlu Konak turuna çıkarak, şehrin tarihi ve turistik yerlerinde adımladı. Başkan Batur katılımcıları turun en başında karşıladı.

Karikatürist Birol Çün’e standı ziyaret edenler portrelerini çizdirme fırsatı da yakaladı. Çün, fuar süresince 200 kişinin karikatür portrelerini, ücretsiz olarak çizdi. Konak Belediyesi standı bu yıl da keyifli atölyelere ev sahipliği yaptı. Fuar süresinde 4 bini aşkın kitap çocuklar ile buluşturulurken, Masallarla Maskeler Atölyesi ile Hacivat ve Karagöz Atölyesi'nde 500'den fazla çocuk ağırlandı.

Herkese Bayrak

9 Eylül Poker çoşkusunu fuara taşıyan Konak Belediyesi, 1500 adet Türk Bayrağı’nı İzmir’in kurtuluşu kutlamaları kapsamında ziyaretçilere dağıttı. Bin tane su matarası, bin adet magnet açacak ve 2 bin bez çanta da fuarda dağıtılan eşyalar arasındaydı. Konak Belediyesi, İEF için özel olarak hazırladığı Konak Gazetesi’nden 5 bin, her üç ayda bir yayınladığı Kent Konak (KNK) dergisinden 3 bin adedini fuarda stand ziyareti sırasında konularına verdi.

Canlı Heykeller

Kültürpark'ta kurulan Kemeraltı Sokağı'nda Konaklı kadınlar tarafından yapılan el emeği ürünler sergilendi. Kadın ve çocuk hakları, özgürlük, doğa konularını işleyen canlı heykeller dikkatleri üzerine topladı. Akşam saatlerinde başlayan gösteri, gece 21.00 sıralarında son buldu. Sanatçılara olan ilgi oldukça büyüktü.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.