İzmir Gündem

Buca’da Gençler Ata’yı Satranç İle Andılar

BELEDİYE

Buca ilçesinde genç sporcular, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına yapılan satranç turnuvasında mücadele ettiler.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81. yıl dönümünde Buca Belediyesi,  Ata'ya Saygı Cumhuriyet Satranç Turnuvası organize etti.

Buca Kent Konseyi ve Türkiye Satranç Federasyonu ortaklığında yapılan etkinlik, Buca Gölet Tesisleri’nde 9 – 10 Kasım tarihleri arası gerçekleştirildi. 

Buca Belediye Başkan Yardımcısı Barış Özreçber’in açılışını yapmış olduğu turnuvanın 4 kategorisinde toplamda 180 sporcu mücadele etti. 35 Dakika + 30 Saniye ilaveli tempo olarak yapılan turnuvanın ilk kategorisinde 8 yaş ve altı, 2. kategorisinde 10 yaş ve altı, 3. kategorisinde 12 yaş ve altı, 4. kategorisinde ise açık kategori şeklinde mücadeleler edildi.

2 günlük karşılaşmalardan sonra Ata ya Saygı Cumhuriyet Satranç Turnuvası’na katılmış olan herkes Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri Nutuk hediyesini alırken dereceye girmiş olanlara kupa, madalya ve kitap seti armağan edildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.