İzmir Gündem

Atatürk’ün Paha Biçilmez Eşyaları Karşıyaka’da Sergileniyor 

BELEDİYE

Karşıyaka Belediyesi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ait eşya ve evraklardan meydana gelen “O’na Dair Eşyalar” sergisini Latife Hanım Köşkü’nde ziyarete sundu.

Atatürk Haftası çerçevesinde yapılan sergi; Karşıyaka ilçesinin  ilk Belediye Başkanı olan Fikri Altay’ın torunu Zafer Falay, Falay Ailesi ve Atatürk’ün Özel Kalem Müdürü Ali Rıza Erdim’in kızı Tolunay Erdim’in katkıları ile yapıldı.

Bir hafta süresince açık kalacağı belirtilen sergide; Atatürk’ün Dumlupınar ve Büyük Taarruz’da kullanmış olduğu Fahrettin Altay’a ait dürbün, İzmir ilinin kurtuluş gecesinde Karşıyaka ilçesinde kaldığı İplikçizade Köşkü’deki odasındaki altın varaklı çerçeve ve o gece kullanılmış olan sandalyeler, Atatürk tarafından Süheyla İplikçi’ye armağan edilen dürbün gibi eşyalar bulunmakta. Bunun yanında Atatürk’ün seyahatlerinde kullanmış olduğu banyo kokusu, yemek yerken kullandığı tabaklar ve özel yazışmalarında kullanmış olduğu zarf da sergilenmekte.

Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay Büyük Önderin eşyalarını titiz bir şekilde koruyan Zafer Falay’a, Falay Ailesi’ne ve Tolunay Erdim’e bu sergiye sağlamış oldukları katkılar için çok teşekkür ettiklerini, Atanın paha biçilemez değere sahip eşyalarını yakından görmeyi isteyenleri 15 Kasım Cuma saat 18.00’a dek açık kalacak olan sergiye beklediklerini ifade etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.