Foça kayalıklarında arama kurtarma tatbikatı

Yurtiçi ve yurtdışı arama kurtarma eğitimleri veren AKEM, Foça Kozbeyli bölgesinde yılın ilk tatbikatini gerçekleştirdi.

GÜNDEM 02.02.2022, 09:43
Foça kayalıklarında arama kurtarma tatbikatı


Yurtiçi ve yurtdışı arama kurtarma eğitimleri veren AKEM, Foça Kozbeyli bölgesinde yılın ilk tatbikatini gerçekleştirdi. İzmir depreminin ardından gönüllü İzmirliler tarafından kurulan İZMAK Derneği ile birlikte gerçekleştirilen eğitimde, doğada kaybolan bir vatandaşın aranması ve kayalık bölgededen kurtarılması tatbikatı yapıldı. 15 gönüllü arama kurtarma ekibi üyesi ve 1 arama kurtarma köpeği tarafından yapılan tatbikat, gerçeğini aratmadı.


İZMAK Ekip Lideri Arzu Çetin, arama kurtarma tatbikatı ve eğitimlerine ara vermeden devam edeceklerini söyledi. AKEM Ekip Lideri Ömer Canayakın da, "Ağitim ve tatbikat faaliyetlerine devam edilmezse afetlere hazır olmanız zor. Her daim hazır olmanız için bu çalışmaların devamlılık arz eder." dedi. Canayakın, Foça bölgesinin bu tür çalışmalar için çok uygun olduğunu belirterek, çalışmalarına daha çok Foça, Aliağa, Menemen bölgesinde ağırlık vereceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202