Gönüllü gençler kardeşleriyle buz pistinde buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “Mahallede Dayanışma Var” projesinde 200 gönüllü genç ile 100 çocuk, Aşık Veysel Buz Pisti'nde doyasıya eğlendi.“Mahallede Dayanışma Var” projesiyle gençlerin hayatına dokunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanl

GÜNDEM 11.12.2022, 10:19
Gönüllü gençler kardeşleriyle buz pistinde buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “Mahallede Dayanışma Var” projesinde 200 gönüllü genç ile 100 çocuk, Aşık Veysel Buz Pisti'nde doyasıya eğlendi.


“Mahallede Dayanışma Var” projesiyle gençlerin hayatına dokunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Gençlik Çalışmaları ve Sosyal Projeler Şube Müdürlüğü, gönüllülerle kardeşleri buluşturmayı sürdürüyor. Konak Ballıkuyu, Bornova Çamkule ve Buca Göksu mahallelerinde yaşayan 100 çocuk ile 200 gönüllü, Aşık Veysel Buz Pisti'nde ilk defa paten kaymanın keyfini çıkardı. Gönüllülerin destekleriyle buz pistinde zaman geçiren çocuklar doyasıya eğlendi.


19 Kasım'da başlayan proje çerçevesinde gönüllüler ve çocuklar tiyatrodan Doğal Yaşam Parkı gezisine, Körfez turundan mahalle etkinliklerine kadar birçok programda bir araya gelecek. Ayrıca projede ailelere ve çocuklara uzman psikologlar ve çocuk gelişimi uzmanları tarafından akran zorbalığı ve benzeri çocuk gelişimi eğitimleri veriliyor.



“Çok mutlular”


Bornova Çamkule bölgesindeki gönüllülerden Dilay Bayrav, “Çocuklar şu an çok mutlular. Hatta dün gece uyuyamadıklarını söylediler. Dezavantajlı bölgede yaşayan çocuklar önceliğimiz” dedi. Çocuklar ise çok eğlendiklerini ve bir daha gelmek istediklerini söyledi.


Mahallede Dayanışma Var projesiyle 18-30 yaş arası üniversite öğrencisi ya da mezunu gençler, ilköğretim 3, 4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileriyle buluşturularak paylaşma ve dayanışmayı deneyimlemeleri hedefleniyor. Aynı zamanda Cumhuriyet temel ilke ve değerlerine bağlı, barışçı, düşünen, sorgulayan, özgüven sahibi, çevreye duyarlı, farklı görüş ve inançlara saygılı, ayrımcılıktan uzak bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunulması amaçlanıyor. Çalışma, her sene kasım ve mayıs ayları arasında cumartesi günleri yapılıyor. Proje gönüllüleri önceden ev ziyaretleri ile belirlenen ailelerin evlerine konuk oluyor, uzman ekipler tarafından belirlenen etkinlikler çocuklarla birlikte uygulanıyor.

Yorumlar (0)
20°
açık
banner202